WebTips.pl ma już własny kanał irc!
IRC: #webtips-pl na irc.freenode.net
ZAPRASZAMY!
Strona 1 z 1
Kanał IRC naszego forum
Strona 1 z 1
Odpowiedzi do tego tematu
Napisano 06 lipiec 2006 - 18:55
Jeśli masz problemy z połączeniem :
Opis dla mIRC
1. Nie mam takiego serwera jak irc.freenode.net !
Spokojnie.
Klikamy
Ukaże nam się formularz do wypełnienia. Wpisujemy wszędzie to co na obrazku.
i klikamy ok.
Klikamy
.
Teraz wybieramy kanał #webtips-pl :

i klikamy Join.
2. Nie mam takiego kanału jak #webtips-pl !
Klikamy
.
Pola wypełniamy tak jak tu :

. Klikamy ok.

i klikamy Join.
Opis dla mIRC
1. Nie mam takiego serwera jak irc.freenode.net !
Spokojnie.
Klikamy

Ukaże nam się formularz do wypełnienia. Wpisujemy wszędzie to co na obrazku.
i klikamy ok.
Klikamy
.Teraz wybieramy kanał #webtips-pl :

i klikamy Join.
2. Nie mam takiego kanału jak #webtips-pl !
Klikamy
.Pola wypełniamy tak jak tu :

. Klikamy ok.

i klikamy Join.
Atmosphere-studio.com:
Oferujemy wykonanie:
Oferujemy wykonanie:
- stron internetowych (w całości lub fragmentów)
- skryptów (php, actionscript, js, html)
- layout'ów (grafika i/lub kodowanie)
- banerów
- innych wybranych grafik
- obróbki fotografii
- jingli (przerywnik muzyczny) np. radiowych
- ... oraz innych prac związanych z podobną tematyką.
Napisano 12 sierpień 2006 - 13:29
otwieram temat, mam nadzieję że zbierze się wkońcu grupka ludzi która chętnie podzieli się swoją wiedzą oraz pomoże na naszym kanale w sieci irc. Jeżeli macie jakieś problemy z połączeniem to piszcie. Temat zostawie otwarty do 19/08/06.
Zapraszam już teraz.
Zapraszam już teraz.
Napisano 12 sierpień 2006 - 15:01
wystarczy zwykły mirc http://www.download.net.pl/189/mIRC/
Napisano 30 sierpień 2006 - 08:39
Piszę tego posta, aby wybić temat. Cały czas zapraszam wszystkich serdecznie na nasz kanał IRC! Pratycznie na nim siedzę tylko ja, Czarny Smok i Jakub, teraz ostatnio dołączył się "ktoś" kto ma w sieci IRC nick RafaLL. Pamiętajcie, jeżeli akurat na kanale nikt nie rozmawia, to nie jest to powód do opuszczenia go, czasem nas taka ochota z "ziomkami" (
) najdzie, że gadam a gadamy
Więc jeszcze raz serdecznie wszystkich zapraszam i posiedzcie tam chociaż dzień, a przekonacie się jak tam "czadersko" jest
Pozdrawiam!
Napisano 20 wrzesień 2006 - 16:41
Witam... Chciałem poruszyć pewien problem:
Otóż mamy kanał IRC naszego forum, ale siedzi na nim... uwaga: ~2-4 osoby...
Smutne troszkę... No ale Hultek pomocna dłoń temu zaradzi! 
A więc, za zgodą usera forum.pclab.pl (treść niżej to jego post
) Emeryt3 - Jego Profil wystawiam instrukcję wchodzenia na kanał:
Zapraszamy na oficjalny IRCowy Kanał Webtips.pl!
Aby na niego wejść i zagłębić się w jakże inteligentne rozmowy forumowiczów, należy:
1. Pobrać dowolny program oferujący łączenie się z sieciami IRC, ja osobiście polecam mIRC 6.17. ( Zobacz poniżej punkt z gwiazdką * )
2. Zainstalować
3. Następnie dostać się do Opcji i ustawić najważniejsze rzeczy takie jak:
I W zakładce Connect wybrać nazwę użytkownika, nick i e-mail
II Przeczytać ten post!
4. Następnie File->Connect
5. Pojawi się okienko gdzie widzimy u góry "Enter a channel name..." wpisujemy tam webtips-pl i dajemy JOIN.
6. Witamy na kanale !
Jeśli są jakieś problemy, pytania itp. szukajcie na stronie http://www.irc.pl
* Coś dla użytkowników Opery !
Jeśli skopiujecie to: "irc://irc.freenode.net/webtips-pl" ( lub inny server sieci freenode.net zamiast webtips-pl ) i wkleicie do paska adresu i klikniecie enter, możecie używać wbudowanych "czatów" w Operze. Jest to bardzo proste i nie wymaga już od was dodatkowych programów. W krótkim kreatorze podajemy między innymi nick, e-mail, oraz server gdzie dajecie aktualny serwer na którym znajduje się kanał ( w przypadku tego linku automatycznie będzie tam adres servera freenode.net a kanał automatycznie #webtips-pl )
Dodam że ten sposób daje wam te rzeczy o których czasami różne osoby pisały na kanale... np. emotikonki, jest wyraźne oddzielenie kolorystyczne a nawet tłem nicków osób piszących od tekstu, choć to wszystko można najprawdopodobniej skonfigurować w kliencie dajmy na to mIRC to jednak tutaj mamy na tacy.
Za podesłanie tego, dziękujemy userowi EF z forum.pclab.pl
ZAPRASZAMY NA NASZ KANAŁ !
Otóż mamy kanał IRC naszego forum, ale siedzi na nim... uwaga: ~2-4 osoby...
A więc, za zgodą usera forum.pclab.pl (treść niżej to jego post
Zapraszamy na oficjalny IRCowy Kanał Webtips.pl!
Aby na niego wejść i zagłębić się w jakże inteligentne rozmowy forumowiczów, należy:
1. Pobrać dowolny program oferujący łączenie się z sieciami IRC, ja osobiście polecam mIRC 6.17. ( Zobacz poniżej punkt z gwiazdką * )
2. Zainstalować
3. Następnie dostać się do Opcji i ustawić najważniejsze rzeczy takie jak:
I W zakładce Connect wybrać nazwę użytkownika, nick i e-mail
II Przeczytać ten post!
4. Następnie File->Connect
5. Pojawi się okienko gdzie widzimy u góry "Enter a channel name..." wpisujemy tam webtips-pl i dajemy JOIN.
6. Witamy na kanale !
Jeśli są jakieś problemy, pytania itp. szukajcie na stronie http://www.irc.pl
* Coś dla użytkowników Opery !
Jeśli skopiujecie to: "irc://irc.freenode.net/webtips-pl" ( lub inny server sieci freenode.net zamiast webtips-pl ) i wkleicie do paska adresu i klikniecie enter, możecie używać wbudowanych "czatów" w Operze. Jest to bardzo proste i nie wymaga już od was dodatkowych programów. W krótkim kreatorze podajemy między innymi nick, e-mail, oraz server gdzie dajecie aktualny serwer na którym znajduje się kanał ( w przypadku tego linku automatycznie będzie tam adres servera freenode.net a kanał automatycznie #webtips-pl )
Dodam że ten sposób daje wam te rzeczy o których czasami różne osoby pisały na kanale... np. emotikonki, jest wyraźne oddzielenie kolorystyczne a nawet tłem nicków osób piszących od tekstu, choć to wszystko można najprawdopodobniej skonfigurować w kliencie dajmy na to mIRC to jednak tutaj mamy na tacy.
Za podesłanie tego, dziękujemy userowi EF z forum.pclab.pl
ZAPRASZAMY NA NASZ KANAŁ !
Napisano 17 lipiec 2007 - 23:18
Napiszę jeszcze kilka słów o rejestracji własnego loginu i jego obsłudze na serwerze freenode.
Na początek oczywiście wybieramy jaki login chcielibyśmy posiadać, wpisujemy więc:
Jeśli ten login jest już zarejestrowany, w oknie serwera freenode wyskoczy nam komunikat:
Musimy więc wybrać inny login.
Jeśli już takowy znaleźliśmy, zarejestrujmy go:
Tym oto sposobem mamy własny unikalny login na serwerze...
Nic prostszego, przebywając na zarejestrowanym przez nas loginie wpisujemy:
I jesteśmy zalogowani...
Niestety nie posiadamy idealnych łącz, i często się zdarza że po prostu padnie nam internet...
Wtedy po wejściu na kanał ujrzymy na liście login, na którym przebywaliśmy w czasie padu...
Jak się go pozbyć?
--------------------------
A po co nam to wszystko?
Zarejestrowanie loginu dla siebie daje wiele przywilejów - chociażby możliwość korzystania z prywatnych wiadomości, no i bez zarejestrowania loginu nie możemy otrzymać chociażby praw operatora...
Pozatym wiadomo, że nikt się pod nas nie podszywa.
JAK ZAREJESTROWAĆ LOGIN?
Na początek oczywiście wybieramy jaki login chcielibyśmy posiadać, wpisujemy więc:
/nick <twój_nick>
Jeśli ten login jest już zarejestrowany, w oknie serwera freenode wyskoczy nam komunikat:
-NickServ- This nickname is owned by someone else - -NickServ- If this is your nickname, type /msg NickServ IDENTIFY <password> -
Musimy więc wybrać inny login.
Jeśli już takowy znaleźliśmy, zarejestrujmy go:
/msg nickserv register <twoje_haslo>
Tym oto sposobem mamy własny unikalny login na serwerze...
JAK SIĘ ZALOGOWAĆ?
Nic prostszego, przebywając na zarejestrowanym przez nas loginie wpisujemy:
/msg nickserv identify <twoje_haslo>
I jesteśmy zalogowani...
WYRZUCANIE NASZEGO Z LOGINU SERWERA, NP. W PRZYPADKU PADÓW ŁĄCZA..
Niestety nie posiadamy idealnych łącz, i często się zdarza że po prostu padnie nam internet...
Wtedy po wejściu na kanał ujrzymy na liście login, na którym przebywaliśmy w czasie padu...
Jak się go pozbyć?
/msg nickserv ghost <twoj_nick> <twoje_haslo>
--------------------------
A po co nam to wszystko?
Zarejestrowanie loginu dla siebie daje wiele przywilejów - chociażby możliwość korzystania z prywatnych wiadomości, no i bez zarejestrowania loginu nie możemy otrzymać chociażby praw operatora...
Pozatym wiadomo, że nikt się pod nas nie podszywa.
Napisano 27 październik 2009 - 22:25
Pozwoliłem sobie otworzyć i podpiąć. Nic się nie zmieniło, może poza wyglądem mirca... ale nieznacznie. Zapraszam wszystkich, kaczka jest, trzeba zacząć wskrzeszanie tego bajzlu 
#webtips-pl @ irc.freenode.net
#webtips-pl @ irc.freenode.net
Spoiler
Strona 1 z 1

Logowanie
Dodaj odpowiedź