Witam,
Tak jak w temacie, potrzebuję uzyskać efekt taki jak na tej: www.taniec.com.pl stronie. Wysokość mojej strony to nie całe 600 px. Tło strony ma inny kolor niż stopka, a chciałbym aby do końca okna przeglądarki kolor był taki sam jak kolor stopki. Utrudnia to fakt że użytkownicy mają różną rozdzielczość ekranu. Proszę o pomoc.
Strona 1 z 1
Dopasowanie tła do wysokości strony-rozdzielczości ekranu
Strona 1 z 1
Odpowiedzi do tego tematu
Napisano 16 marzec 2010 - 21:40
Jeśli strona ( właściwie jej tło ) zaczyna się od samej góry i jest rozciągnięta od lewej do prawej krawędzi przeglądarki to wszystko pakujesz w div, któremu nadajesz tło takie jakie ma teraz twoja strona. Natomiast do body przypisujesz tło stopki:
CSS:
i HTML:
CSS:
body{
background:kolorstopki;
}
#all{
background:tlostrony;
height:600px;
width:100%;
}
i HTML:
<body> <div id="all"> ... tutaj zawartość strony, która przedtem była w body ... </div> </body>
Napisano 16 marzec 2010 - 22:06
Nie bardzo rozumiem wydłuża w pionie ? Jeśli tak to usuń z innego elementu to 600px, a pozostaw tylko w all, albo nie dodawaj tego w all, a zostaw w tym drugim elemencie. Pamiętaj, że wszystko pakujesz w ten div all, nic nie ma być poza nim, bo wtedy powstanie przerwa, albo strona się wydłuży.
Napisano 16 marzec 2010 - 22:30
No to w takim razie ten kod powinien być dobry. Dla body ustalasz tło stopki. W all umieszczasz ten nagłówek, stopkę, div w którym jest to co jest pod tym nagłówkiem, a dla all stosujesz inny kolor tła.
Przykład:
CSS:
HTML:
Przykład:
CSS:
html, body{
min-height:100%;
}
body, #stopka{
background:kolor;
}
#all{
width:100%;
background:kolor2;
}
HTML:
<body> <div id="all"> <div id="naglowek"></div> <div id="zawartosc"></div> <div id="stopka"></div> </div> </body>
Napisano 17 marzec 2010 - 17:04
No wielkie dzięki, bo stopka już wygląda OK przy każdej rozdzielczości. Ale pojawił się taki szczegół który chciałbym wyeliminować.
Dodaje foty:
OK: Bez ramki ; Po zmianach: Z 8 px ramką
strona znajduje się w ramce którą tworzy div "all" jak się jej pozbyć ??
Nieaktualne/ Problem rozwiązany. Jeszcze raz wielkie DZIĘKI !!!
Dodaje foty:
OK: Bez ramki ; Po zmianach: Z 8 px ramką
strona znajduje się w ramce którą tworzy div "all" jak się jej pozbyć ??
Nieaktualne/ Problem rozwiązany. Jeszcze raz wielkie DZIĘKI !!!
Napisano 19 marzec 2010 - 16:23
Napisano 19 marzec 2010 - 19:30
To spróbuj to samo dodać do img. Jeśli nie masz w CSS-ach to dodaj je tak:
Ja wziąłem ze źródła ten postg, więc jak będziesz zmieniał to też zmień tutaj w kodzie.
.postg a img{
border:none;
}
Ja wziąłem ze źródła ten postg, więc jak będziesz zmieniał to też zmień tutaj w kodzie.
Strona 1 z 1

Logowanie
Dodaj odpowiedź