Strona 1 z 1
madzik wita wszystkich komputerowcow
Napisano 12 marzec 2010 - 11:33
Witam
jestem kobieta,niem mam pojecia o tworzeniu stron i mam nadzieje ze tutaj mi pomozecie.
Otworzylam wlasnie mala firme-salon fryzjersko-kosmetyczny,brakuje mi kasy na reklame i postanowilam sama stworzyc strone internetowa bo nie mam kasy na zaplacenie ludziom za to. Pomozecie????
jestem kobieta,niem mam pojecia o tworzeniu stron i mam nadzieje ze tutaj mi pomozecie.
Otworzylam wlasnie mala firme-salon fryzjersko-kosmetyczny,brakuje mi kasy na reklame i postanowilam sama stworzyc strone internetowa bo nie mam kasy na zaplacenie ludziom za to. Pomozecie????
Strona 1 z 1
Odpowiedzi do tego tematu
Napisano 12 marzec 2010 - 12:38
witam madzik.
Wysłałem Ci wiadomość na privie
Wysłałem Ci wiadomość na privie
Napisano 12 marzec 2010 - 21:11
Użytkownik Code Hunter dnia 12 marzec 2010 - 19:46 napisał
Tym sformułowaniem podniosłaś szansę na otrzymanie rzetelnej pomocy o jakieś 1000%
Witaj
Wiedziałam,że to pomoże
Napisano 12 marzec 2010 - 21:33
Super, ale ten temat jest tylko do przywitania więc następne pytania zadawaj w dziale: xHTML, CSS i trudne początki
Ale skoro już zapytałaś... są trzy kierunki:
1) możesz zrobić stronę na gotowym skrypcie, z gotową skórką i gotowym panelem admina. Np używając Wordpressa. Mało pracy a efekt naprawdę super.
2) możesz zacząć uczyć się htmla i napisać swoją stronę od podstaw, dużo nauki i pracy ale z efektu będzie dumna. Im więcej pracy tym efekt będzie lepszy. Kurs html: http://www.kurshtml.boo.pl/
3) trzecia droga to najgorsza czyli używanie programu do wizualnej pracy nad stroną jak np za pomocą NVU. Stronę zrobisz w nim szybko i łatwo ale efekt będzie ledwo średni.
A następne tematy pisz w odpowiednim dziale.
Ale skoro już zapytałaś... są trzy kierunki:
1) możesz zrobić stronę na gotowym skrypcie, z gotową skórką i gotowym panelem admina. Np używając Wordpressa. Mało pracy a efekt naprawdę super.
2) możesz zacząć uczyć się htmla i napisać swoją stronę od podstaw, dużo nauki i pracy ale z efektu będzie dumna. Im więcej pracy tym efekt będzie lepszy. Kurs html: http://www.kurshtml.boo.pl/
3) trzecia droga to najgorsza czyli używanie programu do wizualnej pracy nad stroną jak np za pomocą NVU. Stronę zrobisz w nim szybko i łatwo ale efekt będzie ledwo średni.
A następne tematy pisz w odpowiednim dziale.
Napisano 13 marzec 2010 - 11:48
Długa droga przed Tobą.
@Elektryk
...taaa kobieta nie ma pojęcia o webdeveloperce a Ty jej WP proponujesz ;D Toć nawet z zainstalowaniem tego będzie mieć problemy ;p
Jeżeli chcesz się nauczyć robić strony zacznij od kursu html/xhtml + CSS.
... no i przyda się umiejętność obłsugi jakiegokolwiek (oprócz painta) środowiska graficznego
@Elektryk
...taaa kobieta nie ma pojęcia o webdeveloperce a Ty jej WP proponujesz ;D Toć nawet z zainstalowaniem tego będzie mieć problemy ;p
... no i przyda się umiejętność obłsugi jakiegokolwiek (oprócz painta) środowiska graficznego
Napisano 13 marzec 2010 - 16:52
eee... ale w końcu przychodzi po pomoc więc może zapytać jak zainstalować wordpressa a my damy jej linka do jakiego fajnego poradnika. A samą obsługę WP można wyczaić w kilka dni zwłaszcza, że w najnowszych wersjach można instalować wtyczki przez przeglądarkę.
Napisano 14 marzec 2010 - 23:43
Użytkownik piotrszarmach dnia 13 marzec 2010 - 10:48 napisał
Długa droga przed Tobą.
@Elektryk
@Elektryk
To cię zaskoczę,ściągnełam,zainstalowałam i powolutki zaczynam kojarzy o co w nim chodzi.A zdawało się,że kobieta co??? Spoko mam was do pomocy
Napisano 15 marzec 2010 - 16:01
Strona 1 z 1

Logowanie
Dodaj odpowiedź