http://www.cs-coffeshop.pl/lay_lisc.pngZ tym, że nie mam pojęcia jak można uprościć do maximum jej działanie. Czy jakoś dostosować pod jakiegoś prostego cms'a, czy pod xhtml'em to zestroić ? Poradźcie co byście z tym dalej zrobili ? Pozdrawiam i czekam na odypy.
Strona 1 z 1
Zrobiony layout - i co dalej ?
Napisano 12 marzec 2010 - 01:35
Witam. Zrobiłem Lay na stronke o przedszkolu
Strona 1 z 1
Odpowiedzi do tego tematu
Napisano 12 marzec 2010 - 09:50
Użytkownik adrian414 dnia 12 marzec 2010 - 00:35 napisał
Witam. Zrobiłem Lay na stronke o przedszkolu
http://www.cs-coffeshop.pl/lay_lisc.pngZ tym, że nie mam pojęcia jak można uprościć do maximum jej działanie. Czy jakoś dostosować pod jakiegoś prostego cms'a, czy pod xhtml'em to zestroić ? Poradźcie co byście z tym dalej zrobili ? Pozdrawiam i czekam na odypy.
wow, ale... bajeczny ten lay ;p kojarzy mi sie z pewna organizacja w Polsce ktora walczy o rownouprawnienie dla pewnej grupy ludzi ;p
ale ok... pytanie bylo inne.
Lay mozesz i pociac do jakiegos CMSa, np. Drupal, WP, albo pojechac xHTML+CSS. Jezeli tresci beda tam statyczne, ew. zmieniane "raz na sto lat" lepiej uzyc xHTML+CSS, a nie bawic sie w ciecie jako theme pod CMS, bo zapewne duzo wiecej czasu Ci to zajmie.
Napisano 12 marzec 2010 - 11:08
Wydaje mi się, że zawartość stronki będzie raczej statyczna. Ale teraz druga sprawa, jeśli xhtml+css to jak dużo to będzie roboty ? Ponieważ ja jestem raczej grafikiem niż koderem hehe. Czy ktoś by mi z tym pomógł, a ewentualnie ile by kosztowało najprostsze uwypuklenie tej stronki w xhtml'u + css z pocięciem lay'a. A z design'u proszę się nie śmiać hehe. Pierwszy raz robiłem stronkę dla przedszkola(grafike) więc w sumie nawet nie wiedziałem jak ma ona wyglądać hehe ale myślę, że jakoś wyszło.
Napisano 12 marzec 2010 - 11:38
Cytat
Ale teraz druga sprawa, jeśli xhtml+css to jak dużo to będzie roboty ?
Właściwie nie dużo, bo wystarczy lay tylko pociąć + dodać treści w odpowiednich miejscach, więcej roboty byłoby gdybyś chciał to kodować pod jakiegoś CMS'a, a tak samo HTML+CSS to może jeden dzień roboty.
Masz własną stronę www? A więc, dlaczego by się nią nie pochwalić? http://link4u.org.pl/
Napisano 12 marzec 2010 - 12:35
Użytkownik procio1441 dnia 12 marzec 2010 - 10:38 napisał
Właściwie nie dużo, bo wystarczy lay tylko pociąć + dodać treści w odpowiednich miejscach, więcej roboty byłoby gdybyś chciał to kodować pod jakiegoś CMS'a, a tak samo HTML+CSS to może jeden dzień roboty.
ekhm, to zależy jak dokładnie chce go pociąć autor laya.
ale co prawda to prawda - około dnia roboty dla osoby, która się na tym zna (zgodnie z "zielonymi zasadami"
Napisano 13 marzec 2010 - 14:07
Tak jak koledzy powyżej mówili :] xHTML i CSS nie ma co bawić się w cięcie i kodowanie pod CMS'a takiego laya
Jak chesz to mogę pomóc, napisz na GG
Cytat
Czy ktoś by mi z tym pomógł, a ewentualnie ile by kosztowało najprostsze uwypuklenie tej stronki w xhtml'u + css z pocięciem lay'a.
Jak chesz to mogę pomóc, napisz na GG
Strona 1 z 1

Logowanie
Dodaj odpowiedź