www.WebTips.pl: Zrobiony layout - i co dalej ? - www.WebTips.pl

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1

Zrobiony layout - i co dalej ?

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   adrian414 

• Nowicjusz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 5
  • Rejestracja 24 kwi 06

Napisano 12 marzec 2010 - 01:35

Witam. Zrobiłem Lay na stronke o przedszkolu
http://www.cs-coffeshop.pl/lay_lisc.png
Z tym, że nie mam pojęcia jak można uprościć do maximum jej działanie. Czy jakoś dostosować pod jakiegoś prostego cms'a, czy pod xhtml'em to zestroić ? Poradźcie co byście z tym dalej zrobili ? Pozdrawiam i czekam na odypy.
0

Strona 1 z 1

Odpowiedzi do tego tematu

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   piotrszarmach 

• Junior
  • Pip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 36
  • Rejestracja 04 mar 10

Napisano 12 marzec 2010 - 09:50

Wyświetl postUżytkownik adrian414 dnia 12 marzec 2010 - 00:35 napisał

Witam. Zrobiłem Lay na stronke o przedszkolu
http://www.cs-coffeshop.pl/lay_lisc.png
Z tym, że nie mam pojęcia jak można uprościć do maximum jej działanie. Czy jakoś dostosować pod jakiegoś prostego cms'a, czy pod xhtml'em to zestroić ? Poradźcie co byście z tym dalej zrobili ? Pozdrawiam i czekam na odypy.

wow, ale... bajeczny ten lay ;p kojarzy mi sie z pewna organizacja w Polsce ktora walczy o rownouprawnienie dla pewnej grupy ludzi ;p

ale ok... pytanie bylo inne.
Lay mozesz i pociac do jakiegos CMSa, np. Drupal, WP, albo pojechac xHTML+CSS. Jezeli tresci beda tam statyczne, ew. zmieniane "raz na sto lat" lepiej uzyc xHTML+CSS, a nie bawic sie w ciecie jako theme pod CMS, bo zapewne duzo wiecej czasu Ci to zajmie.
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   adrian414 

• Nowicjusz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 5
  • Rejestracja 24 kwi 06

Napisano 12 marzec 2010 - 11:08

Wydaje mi się, że zawartość stronki będzie raczej statyczna. Ale teraz druga sprawa, jeśli xhtml+css to jak dużo to będzie roboty ? Ponieważ ja jestem raczej grafikiem niż koderem hehe. Czy ktoś by mi z tym pomógł, a ewentualnie ile by kosztowało najprostsze uwypuklenie tej stronki w xhtml'u + css z pocięciem lay'a. A z design'u proszę się nie śmiać hehe. Pierwszy raz robiłem stronkę dla przedszkola(grafike) więc w sumie nawet nie wiedziałem jak ma ona wyglądać hehe ale myślę, że jakoś wyszło.
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   procio1441 

• Senior
  • PipPipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 251
  • Rejestracja 28 lis 09
  • Miejscowość$_POST["dom"]

Napisano 12 marzec 2010 - 11:38

Cytat

Ale teraz druga sprawa, jeśli xhtml+css to jak dużo to będzie roboty ?

Właściwie nie dużo, bo wystarczy lay tylko pociąć + dodać treści w odpowiednich miejscach, więcej roboty byłoby gdybyś chciał to kodować pod jakiegoś CMS'a, a tak samo HTML+CSS to może jeden dzień roboty.
Masz własną stronę www? A więc, dlaczego by się nią nie pochwalić? http://link4u.org.pl/
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   piotrszarmach 

• Junior
  • Pip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 36
  • Rejestracja 04 mar 10

Napisano 12 marzec 2010 - 12:35

Wyświetl postUżytkownik procio1441 dnia 12 marzec 2010 - 10:38 napisał

Właściwie nie dużo, bo wystarczy lay tylko pociąć + dodać treści w odpowiednich miejscach, więcej roboty byłoby gdybyś chciał to kodować pod jakiegoś CMS'a, a tak samo HTML+CSS to może jeden dzień roboty.

ekhm, to zależy jak dokładnie chce go pociąć autor laya.
ale co prawda to prawda - około dnia roboty dla osoby, która się na tym zna (zgodnie z "zielonymi zasadami" ;)
0

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   Master Nexis 

• Bywalec
  • PipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 155
  • Rejestracja 12 lis 08
  • MiejscowośćRuda Śląska

Napisano 13 marzec 2010 - 14:07

Tak jak koledzy powyżej mówili :] xHTML i CSS nie ma co bawić się w cięcie i kodowanie pod CMS'a takiego laya :rolleyes:

Cytat

Czy ktoś by mi z tym pomógł, a ewentualnie ile by kosztowało najprostsze uwypuklenie tej stronki w xhtml'u + css z pocięciem lay'a.

Jak chesz to mogę pomóc, napisz na GG :P
0

Strona 1 z 1

Szybka odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych