Witam,
jaki jest najszybszy sposób na odnalezienie linków ze źródła jakiejś strony www?
1. Jak najszybciej pobrać źródło?
Próbowałem file($url) ale samo odczytywanie źródła z serwera zewnętrznego trwało dosyć długo, wydaje mi się, że copy()(kopiujemy na serwer lokalny) i potem funkcja file() na pliku lokalnym działała trochę szybciej. Nie próbowałem z file_get_contents... Ktoś ma jakieś doświadczenie w tej materii lub kiedyś testował?
2. W dwóch pierwszych metodach aby znaleźć linki przeszukuje linijkę po linijce i można preg_matchem czy trochę bardziej zawile explodem próbować a w trzecim przypadku raczej preg_matchem. Która metoda powinna szybciej działać linijka po linijce czy preg_match na całym źródle jako string?
Dziękuję z góry, Pozdrawiam
Strona 1 z 1
[PHP] Pobieranie linków z źródła strony file() czy copy(), file() czy file_get_contents()
Napisano 11 marzec 2010 - 10:18
Pobierz mp3 za darmo, Wyszukiwarka mp3 - 320bit.com
Strona 1 z 1
Odpowiedzi do tego tematu
Napisano 11 marzec 2010 - 12:43
Spróbuj file_get_contents + preg_match, wydaje mi sie, ze to jest najbardziej wydajna metoda.
Zreszta aby okreslic ktora metoda jest najlepsza napisz po prostu skryp zliczajacy czas wykonania kodu i tyle...
Zreszta aby okreslic ktora metoda jest najlepsza napisz po prostu skryp zliczajacy czas wykonania kodu i tyle...
Napisano 14 marzec 2010 - 14:13
Dzięki, popróbuje:D
Pobierz mp3 za darmo, Wyszukiwarka mp3 - 320bit.com
Napisano 21 marzec 2010 - 21:39
Witam,
Żeby znaleźć link w tekście można użyć następującego kodu:
Testowałem to na różnych linkach i działało.
Pozdrawiam,
adam
Żeby znaleźć link w tekście można użyć następującego kodu:
// find url
$pattern = "/\b(?:(?:https?|ftp):\/\/|www\.)[-a-z0-9+&@#\/%?=~_|!:,.;]*[-a-z0-9+&@#\/%=~_|]/i";
preg_match_all( $pattern, $wiadomosc, $matches);
//print_r ($matches);
foreach ($matches[0] as $value) {
$new_value = $bitly->shorten($value);
$wiadomosc = str_replace( $value , $new_value, $wiadomosc);
}
Testowałem to na różnych linkach i działało.
Pozdrawiam,
adam
7lancer.pl - Zlecenia przez Internet
Masz projekt do wykonania? Programiści, graficy, tłumacze czekają na Twoje zlecenia.
Szukasz pracy? Zarejestruj się i zarabiaj.
Masz projekt do wykonania? Programiści, graficy, tłumacze czekają na Twoje zlecenia.
Szukasz pracy? Zarejestruj się i zarabiaj.
Strona 1 z 1

Logowanie
Dodaj odpowiedź