Witam. Od dluzszego czasu mecze sie z napisaniem... znalezieniem skryptu czy czegokolwiec aby na mojej stronce (nieskończonej z powodu, ze najpierw chce miec najpierw to) byla rejestracja.
Chodzi mi o to zeby kazdy mogl na nia wejsc ale specjalne podstrony zeby byly dla specjalnych. tak abym mogl im zawsze wyslac pw czy widziec kto odwiedzal moja strone.
wiec mam narazie zarys strony. http://djzygo.ugu.pl ale co, gdzie i jak zrobic aby byla rejestracja w ktorej bedzie proszenie o nick, haslo, email, sprawdzanie czy nie ma takiego logina oraz emaila.
jestem na kiedunku IT w Holandii ale wiekszosc musimy sami sie nauczyc. mi to zbyt nie idzie wiec prosze was o pomoc gdyz jest to rowniez moje zadanie z ktorym sie mecze.
jesli moglby ktos cos dac gdzie mam co wrzucic co zrobic i jak wlaczyc to bym byl bardzo wdzieczny.
Strona 1 z 1
pomoc ze skryptem rejestracji jak napisac i wstawic rejestracje i logowanie
Strona 1 z 1
Odpowiedzi do tego tematu
Napisano 08 marzec 2010 - 15:05
A z czym dokładnie masz problem? Myślę, że ten link może Ci pomóc http://hubertgrabows...-w-php/#more-85
Niezależny freelancer
Napisano 11 marzec 2010 - 12:47
chodzi mi o stworzenie rejestratora. zeby sie mogli rejestrowac i potem logowac na moim serwerze. zeby te dane typu email, haslo i login mi sie na serwerze zapisywaly, w sumie nigdzie nie moge znalesc gotowego rejestratora a nauczyciele w Holandii cos sie nie pala do pomocy
Napisano 11 marzec 2010 - 13:14
komeniusz to bardzo dobry artykul, dziekuje. ale jak by ktos mogl cos jeszcze dorzucic.
Napisano 11 marzec 2010 - 17:34
Ja się sam tego uczyłem ;/ Bez chęci nie pojmiesz tego. W html`u tworzysz formularz o rejestracji... a za pomocą kodu poniżej:
Aby je odebrać:
Mi tak pomogła jedna osoba i nauczyłem się tego
mysql_query("INSERT INTO `nazwa tabeli np.user` (wartosc,wartość1) VALUES ('$wartosc','$wartosc1')");
Dajesz dane do bazy.Aby je odebrać:
mysql_query("SELECT * FROM `baza` ORDER BY `id` DESC");
Mi tak pomogła jedna osoba i nauczyłem się tego
Napisano 11 marzec 2010 - 19:00
Użytkownik djzygo dnia 11 marzec 2010 - 12:14 napisał
komeniusz to bardzo dobry artykul, dziekuje. ale jak by ktos mogl cos jeszcze dorzucic.
no to poczytaj o:
tworzeniu tabeli, strukturze etc.
dodawaniu rekordów do tabeli
hashowaniu hasła
wybieraniu rekrdów z tabeli
porównywaniu wartości wpisanych przez usera i trzymanych w bazie...
ot cała filozofia prostego logowania i rejestrowania userów na stronie.
Strona 1 z 1

Logowanie
Dodaj odpowiedź