Witam
Wnoszę wniosek o stworzenie nowego działu forum w którym można by umieszczać artykuły i porady na temat bezpieczeństwa stron i aplikacji internetowych . Użytkownicy mogli by też tam umieszczać linki do swoich witryn i prosić o sprawdzenie ich pod kątem bezpieczeństwa. Uważam iż temat jest na tyle istotny że przydałby mu się osobny dział.
Co administracja i inni użytkownicy na to?
Strona 1 z 1
Nowy dział - Bezpieczeństwo stron i aplikacji internetowych
Strona 1 z 1
Odpowiedzi do tego tematu
Napisano 30 sierpień 2009 - 21:54
Użyj szukajki.
Nie tak całkiem dawno podniosłem głos za "Bezpieczeństwo"... i nic
Ale może komuś się odmieniło
Nie tak całkiem dawno podniosłem głos za "Bezpieczeństwo"... i nic
Ale może komuś się odmieniło
Napisano 31 sierpień 2009 - 00:26
sory griwes tak właśnie myślałem że ktoś już ten temat poruszył ale pobieżnie przeleciałem wzrokiem ten dział i Twojego tematu nie znalazłem 
swoją drogą dziwne że "nic", przecież bezpieczeństwo stron internetowych to bardzo ważny temat a i przy obecnym rozkładzie działów nie ma gdzie takich tematów umieszczać...
swoją drogą dziwne że "nic", przecież bezpieczeństwo stron internetowych to bardzo ważny temat a i przy obecnym rozkładzie działów nie ma gdzie takich tematów umieszczać...
żaden szczegół nie jest zbyt mały, aby go przeoczyć!
Napisano 31 sierpień 2009 - 01:20
Postów poruszających problem bezpieczeństwa jest raczej mało, przynajmniej w porównaniu do np. problemów początkujących ze skryptami PHP.
Obawiam się, że po prostu nie opłaca się tworzyć nowego działu.
Za niedługo będzie i tak restrukturyzacja, więc zobaczymy, jak administrator(zy) zdecyduje(-ą).
Obawiam się, że po prostu nie opłaca się tworzyć nowego działu.
Za niedługo będzie i tak restrukturyzacja, więc zobaczymy, jak administrator(zy) zdecyduje(-ą).
GCS/GM d++(-) s+++:+>++ a--- C++++ UL+++ P! L+++ E---@ W+++ N o? K- w>+ O? M->+ V? PS+ PE+(-) Y? PGP+ t 5? X+ R+ tv--(+) b++ Dl+ D G e-- h! r !y+
Napisano 04 wrzesień 2009 - 20:17
Webmasterzy > Forum Ogólne.
Napisano 04 wrzesień 2009 - 22:46
myślę że dodanie nowego działu w kategorii "Webmasterzy" zaraz za działem "Python..." a przed całą resztą byłby najlepszym miejscem, jeśli to nie sprawia problemu...
ew. tak jak proponuje co to za login? (znaczy: podział w dziale "Forum ogólne)
dziękuję Administracji za zainteresowanie się tematem (wszakże bardzo istotnym)
dziękuję Administracji za zainteresowanie się tematem (wszakże bardzo istotnym)
Napisano 05 wrzesień 2009 - 02:30
a ja sie caly czas zastanawiam jaki jest sens. Grupa ktora bedzie tam sie wypowiadac jest dosc mala, zainteresowania tez zbyt duzego nie bedzie (ile to osob z forum w ogolnie nie sprawdza danych przesylanych przez post albo uzywa md5 <.< o register globals w przypadku php to juz nawet nie wspomne)
Napisano 05 wrzesień 2009 - 11:36
Cytat
(ile to osob z forum w ogolnie nie sprawdza danych przesylanych przez post albo uzywa md5 <.< o register globals w przypadku php to juz nawet nie wspomne)
no i przydało by się przykleić w nowym dziale przykleić kilka wątków nt. takich właśnie podstawowych czynności zabezpieczających.
Cytat
zainteresowania tez zbyt duzego nie bedzie
nie koniecznie
Strona 1 z 1

Logowanie
Dodaj odpowiedź