Zamiana nazwy Początkujący webmaster na (x)HTML, CSS i trudne początki
Nazwa była myląca ? początkujący w PHP powinni tutaj kierować swoje tematy, jednak oni zamieszczają je w
PHP i bazy danych; ponadto wątki związane z CSS wlatują do
Forum ogólne, czego, wg mnie, nie powinny robić.
Zmiana nazwy Javascript, XML, DOM, AJAX na Javascript, XML, Ajax
DOM już jest w JS, a Ajax jest poprawną nazwą z punktu ortograficznego ? gdzieś o tym czytałem.
(1) Zmiana nazwy Python, Ruby, Perl na RIA, Python, Ruby, Perl
Tak, żeby pasowały tutaj również Coldfusion, Flex, AIR, Silverlight. Liczę na to, że thid zdoła wymyślić jakąś bardziej odpowiednią nazwę.
Zmiana nazwy spowodowana obecnością ww. technologii w
Tutorialach, artykułach ? żeby było w miarę zwierciadlanie.
UWAGA: niżej do tego powrócę.
Zmiana nazwy CMS-y, fora na CMS-y, systemy for internetowych
Drobna zmiana kosmetyczna.
Zmiana nazwy Humor na Hydepark
Aby można było tam poprowadzić również luźne pogawędki, np. "Jaki jest twój ulubiony napój?", które niekoniecznie są śmieszne.
W Tutorialach, artykułach: połączyć Python, Ruby, Perl, Coldfusion z RIA, AIR, Flex, Silverlight na wzór (1)
Uważam, że takie rozdrobnienie, jakie występuje w tej chwili, nie jest w ogóle potrzebne.
Do nazwy każdego subforum w Tutorialach, artykułach dodać tag na wzór tagów w nazwach tematów, na przykład [ a ]
Skoro w większości subfor w Tutorialach, artykułach występują fora, które już istnieją (mamy na przykład dwa fora
PHP, bazy danych). Przez to w wynikach dla akcji "Zobacz nowe posty" nie można rozróżnić, czy temat jest artykułem/tutorialem, czy nie.
Usunąć rozdrobnienie z subsubforów w CMS-ach, systemach for internetowych (używam już zaproponowanej przeze mnie nazwy
)
Wg mnie działanie to powinno wyglądać tak: z każdego subsubforum (Instalacja, Konfigurowanie/Użytkowanie, Modyfikacja/Spolszczenia, Skin/Style) należy przenieść posty do forum nadrzędnego (czyli patrząc od głównego korzenia: subforum). Między innymi dlatego, że nieraz sama instalacja CMS-a mogła się wiązać z jego skonfigurowaniem, a użytkowanie z instalacją modyfikacji.